20. dubna 2008

Avaaz: "Zachraňte olympijské hry!"

Kampaň organizace Avaaz, http://www.avaaz.org

Vážení přátelé,

Pekingské olympijské hry jsou klíčovou příležitostí k přesvědčení čínských vládních představitelů, aby podpořili dialog a lidská práva v Tibetu, Barmě, Dárfúru, a my se jí musíme chopit.

Čína chce, aby olympijské hry byly oslavou pro nový a moderní, mocný a respektovaný národ. Ale olympijské hry jsou o lidskosti a dokonalosti, nemůžeme je slavit s dobrým svědomím a zároveň ignorovat utrpení Tibeťanů a dalších lidí.

Proto Avaaz zahajuje novou stěžejní kampaň: ZACHRAŇTE OLYMPIJSKÉ HRY. Požádáme Čínu, aby zachránila olympiádu pro nás pro všechny, tím, že učiní konkrétní a rozumný pokrok v dialogu s dalajlámou, zajistí propuštění barmských a tibetských politických vězňů a podpoří mírové snahy v Dárfúru.

Náš apel bude umístěn na bilboardech a v reklamách v hlavních městech, v čínských zahraničních publikacích a najmeme tým čínských překladatelů, kteří se budou angažovat přímo na živých čínských blozích a chatech. Potřebujeme 10 000 příspěvků od lidí ze 100 zemí světa, abychom tuto kampaň zahájili s opravdu globální podporou sponzorů--kliknětě níže pro podorobnější informace a darujte cokoliv můžete, jakkoliv málo:

https://secure.avaaz.org/en/save_the_olympics/4.php

V Číně, v níž byli kdysi olympijské hry viděny jako vítězství větší otevřenosti a propojení národů, veřejné mínění najednou zahořklo. Většina Číňanů se zlobí kvůli olympijskému aktivismu, který považuje za zkreslený a "protičínský".

Pokud se hry stanou fiaskem, čínští represívní zástánci tvrdé linie zvítězí--a my bychom mohli být svědky vůbec nejtvrdšího zákroku.

Musíme to zastavit a rychle. Proto naše kampaň má za cíl oslovit čínský lid v Číně a ukázat mu, že nejsme protičínští, ale pro-humanitární, a že naším přáním je zachránit olympiádu, ne ji zruinovat.

https://secure.avaaz.org/en/save_the_olympics/4.php

Slogan olympiády roku 2008 je "Jeden svět, jeden sen". Překonejme bariéru předsudků a oddělenosti a požádejme Číňany, aby pro nás tento sen toto léto uskutečnili.


S nadějí,

Ricken, Ben, Graziela, Galit, Pascal, Iain, Milena, Sabrina a celý tým Avaazu.


PS: Pokud ještě neznáte Avaaz, jsme globální kampaňovou organizací, která byla zahájena v lednu roku 2007 a která se rychle rozrostla na 3 milióny členů ze všech národů světa. Časopis Economist napsal o síle Avaazu článek "Give world leaders a deafening wake up call" ("Zaburácejte na světové vůdce, aby se probudili"), také jsme byli hlavním hostem talkshow BBC HARDtalk. David Miliband, tajemník ministerstva zahraničí Spojeného království, označil Avaaz za "nejlepšího z nováčků v zahraniční politice". Výsledky naší poslední příspěvkové kampaně na pomoc Barmě naleznete zde a výsledky naší kampaně související se změnami klimatu zde, výsledky našich dalších kampaní zde.


O AVAAZU

Avaaz.org je nezávislou, neziskovou globální kampaňovou organizací, která pracuje na tom, aby názory a hodnoty lidí po celém světě ovlivnily globální rozhodování. (Avaaz znamená "hlas" v mnoha jazycích.) Avaaz nedostává žádné peníze od vlád ani korporací, jeho personálem je tým se sídly v Londýně, Riu de Janeiru, New Yorku, Paříži, Washingtonu DC, a Ženevě.

Nezapomeňte se podívat na naše Facebook a Myspace stránky!