18. března 2008

Překlad textu e-petice od sdružení Avaaz

Zdravím všechny,
právě jsem podepsala naléhavou petici vyzývající čínskou vládu, aby respektovala čínská práva v Tibetu a zavedla smysluplný dialog s dalajlámou. Je to velice důležité a domnívala jsem se proto, že byste se chtěli též připojit.

Petici můžete podepsat na těchto stránkách:


Po téměř padesáti letech čínské nadvlády, Tibeťané vysílají do celého světa svůj nářek po změně. Ale násilí se šíří napříč Tibetem a sousedními oblastmi a čínský režim právě teď zvažuje rozhodnutí mezi dalším násilím nebo dialogem, který by mohl rozhodnout budoucnost Tibetu a Číny.

Můžeme ovlivnit tuto historickou volbu. Čínu zajímá její mezinárodní reputace. Její ekonomika je zcela závislá na "Made in China" vývozu, který všichni kupujeme, a je nadšena pořádáním letních olympijských her v Pekingu, které budou oslavou nové Číny jako respektované světové velmoci.

Prezident Hu se potřebuje pochopit, že značka "Čína" a olympijské hry mohou uspět pouze v případě, pokud zvolí správnou cestu. Ale potřebujeme ohromné množství lidí z celého světa, abychom měli hlas takové síly, která si získá jeho pozornost.

Klikněte na odkaz připojte se ke mně a podepište petici pro prezidenta Hu, která naléhá, aby se zdržel násilí v Tibetu a zahájil dialog s dalajlámou. Řekněte to úplně všem, že můžeme pomoci právě teď.

Petici organizuje sdružení Avaaz a urychleně snaží dosáhnout miliónu podpisů, které doručí přímo představitelům čínské vlády.

Děkuji Vám mnohokrát za Vaši pomoc!