31. května 2010

Dětský den „NA SKOK DO TIBETU“


Občanské sdružení M.O.Swww.ProTibet.org, e-mail: info@ProTibet.org, tel. 775 076 013


Tisková zpráva

Dětský den „NA SKOK DO TIBETU“
Občanské sdružení M.O.S.T. zve všechny děti, jejich rodiče a příznivce Tibetu každého věku na netradiční zábavné odpoledne v parku. Máme připraveno mnoho atrakcí, soutěží a překvapení, pro které je společné téma Tibetu a Himálají. Na co se můžete těšit?

Na skok do Tibetu z obří trampolíny – pozor, největší trampolína v Olomouci! Dále si můžete zkusit oblíbenou tibetskou sportovní disciplínu – soutěž v lukostřelbě. Viděli jste někdy nebezpečný přechod po lanovém mostu nad horskou soutěskou? Svoji odvahu a smysl pro rovnováhu si vyzkoušíte při přechodu lanové lávky pod vedením zkušených instruktorů. Pokud už budete mít dost pohybu, nabízíme příležitost ke zklidnění těla i mysli. Můžete si vytisknout tibetské praporky lungty, občerstvit se v našem čajovnickém stanu nebo koupit si malý dárek z díly exilových Tibeťanů. Fotografie z cest po Himálajích a z našich projektů vám přiblíží daleké himálajské kraje a jejich obyvatele. Čeká Vás spousta dalších her, překvapení a dobrůtek.

Dětský den se koná v neděli 6.6.2010 od 13:00 do 18:00 ve Smetanových sadech v Olomouci, na travnaté ploše mezi pavilony A a E. Vstupné na dětský den je dobrovolné.

Akci pořádá občanské sdružení M.O.S.T., které dlouhodobě pomáhá Tibeťanům v indickém exilu – dětem, starým lidem, malým mnichům a mniškám. Podporujeme vzdělávání, rozvoj místních řemesel a kulturu v indických Himálajích. Více o našich aktivitách na www.protibet.org. Na akci s námi spolupracuje Čajovna WABI, která je nově otevřena v Šemberově ulici v Olomouci.

Info o akci: Mgr. Karin Machatá, tel.: 775 076 013, email: karin@protibet.org

Občanské sdružení M.O.S.T. Občanské sdružení M.O.S.T. vzniklo v roce 2004. Jeho hlavním cílem je informovat veřejnost o situaci v indických Himálajích a Tibetu, o východní kultuře a také konkrétně pomáhat. Hlavními projekty sdružení vindických Himalájích jsou kmotrovství na dálku (pomoc 195 dětem astarým lidem vtibetských exilových vesničkách) a stavba ženské klášterní školy včetně malé kliniky. Sdružení spolupracije s univerzitami, dalšími institucemi a neziskovými organizacemi nejen v České republice. Pro českou veřejnost sdružení každoročně organizuje Festival pro Tibet a další akce – např. Cyklojízdu za lidská práva, Alternativní olympiádu a přednášky pro školy a veřejnost s tematikou globálních problémů a rozvojových projektů o.s. M.O.S.T. Podporujeme také chudé tibetské rodiny prodejem jejich tradičních výrobků v České republice. více na www.protibet.org
_________________________________________________________________

Projekt byl podpořen z prostředků Ministerstva zahraničních věcí ČR v rámci Programu zahraniční rozvojové spolupráce

Žádné komentáře:

Okomentovat